Yolanda Fashion Modevakschool

29 november 2013

ONTWERP EEN CAPE

Mijn verhaal voor www.textielstad.nl

Ontwerp een Cape (voor en door Danielle)

Zo af en toe komen er op de cursus hele leuke idee├źn langs. Een van de cursisten, Danielle, is helemaal weg van Chanel. Chanel staat momenteel erg in de picture. Het feit dat het Gemeentemuseum Den Haag daar ook aandacht aan besteedt, maakt het nog toegankelijker.
Maar het ging niet om een kopie van een chanel jasje... nee, we zouden alleen soortgelijke stoffen gaan gebruiken. Dit plaatje werd het. Deze cape moest het worden en samen zijn we gaan kijken hoe wij deze konden tekenen.
Cape
Het basismodel is helder. Het is een cape met kraag, geen reverkraag, maar een terugvallende overslag. Ook geen mouwen... of mouwvormen erin. Discussie of wat handig of prettig is, hebben we niet gehouden. Het doel is een snel om te slaan cape voor in de auto.
De achterkant hebben we zelf maar bedacht. De band hebben we aan de achterkant op het pand vastgezet en d.m.v. soort "mega knoopsgaten" naar binnen laten gaan om aan de voorkant weer naar buiten te laten komen om te strikken. Kijkend naar het plaatje konden we de positie van de "knoopsgaten" voor op het lichaam zelf bepalen.
Stiksel
De cape is gemaakt van 2 lagen stof, voorkant is een chanel stof en de binnenzijde een bi-stretch.  Er worden gewoon 2 cape's gemaakt. Als tussenvoering hebben wij een vlieseline gebruikt die de chanelstof bijeenhoudt (plakt) en tevens warmhoudend en winddicht is.
Het geheel is een stevige cape geworden, die wel lekker rond zwiert, maar niet bij de eerste beste windvlaag omhoog schiet.
Het is een mooi elegant geheel geworden.
Cape3

Geen opmerkingen: