Yolanda Fashion Modevakschool

13 november 2015

Korset Dior, dag 3

Het was alweer dag 3 voor het korset van Dior. Ik vond dit echt wel een soort van stress dag. Gezien de tijd die we hebben, moest er vandaag gewoon veel.

Ik had thuis al een nieuw proefmodel van toile gemaakt, waarin de laatste aanpassingen in verwerkt waren. 4 cm. langer, taille wat strakker, etc, etc.
Deze zat verder gewoon prima, behalve dat er toch nog wat aanpassingen teruggedraaid moesten worden. Taille moest bv. weer terug naar bijna de oude maat. Grrrrr...

De eerste foto is, zoals de stof aan de buitenkant en binnenkant gaat worden.
Hieronder heb ik het korset van coutil gemaakt. Feit is dat het totaal anders valt dan gewoon paskatoen. Ondanks alle aanpassingen, zijn er nog steeds aanpassingen nodig. Taille was toch veel te strak. En ik heb besloten de aansluiting middenvoor te doen, terwijl iedereen verder de sluiting aan middenachter plaatst.
Hier gepast zonder baleinen.Aan de zijnaad bij de heupen mag het nog iets strakker.
Het haken en ogenband plaatsen is echt een geduldige klusje... ahgggg.
Geen gaatjestang maar een priem gebruiken en veeeeeeel geduld zoeken.


Volgende keer moet ie af incl. spiraalbaleinen en binnenvoering. Dan wordt er als laatste aan de binnenkant de betreffende bandjes gemaakt. Die moeten ervoor zorgen dat het korset volledig op zijn plaats blijft zitten.


1 opmerking:

TIALDA zei

Een hele klus korset maken! Nu stressen maar straks waarschijnlijk super trots op het resultaat