Yolanda Fashion Modevakschool

25 oktober 2014

Chanel jasje

Chanel jasje. 


Dag 1 hebben we het grondpatroon getekend. Dat neemt nogal wat tijd in beslag.
En leiden nog altijd tot aanpassingen.

Ondertussen zit dag 2 erop. 

Mijn toile is helemaal goedgekeurd, aangepast en noem maar op... Nu ben ik bezig met het op stof leggen, maar dan gaat net even iets anders dan normaal. Maar een helft ligt erop, het is al laat en eigenlijk wil ik gewoon door. 

Leuke tips en trucs weer geleerd...

De los geweven stof wordt niet, zoals ik geleerd hebt, met plakkatoen geplakt, maar er wordt gewerkt met organza, ik heb satijnen organza. Dit is de versteviging die alles bij elkaar houdt, want mijn stof rafelt lekker.
Hierdoor krijg je, bij langer gebruik, geen 'hang' vestje.
De voering wordt van pure zijde, maar bremsilk kan je ook gebruiken.

Toegeven, de materialen zijn niet makkelijk te verkrijgen en het kost ook beduidend meer dan een plakkatoentje... maar het resultaat zal er dan ook naar zijn.
4 opmerkingen:

TIALDA zei

Ben je een workshop Chanel jasje aan het doen? Wat leuk! Op de originele manier? Ik heb hier mijn patroon kant en klaar liggen. Ben er deze zomer mee gestopt. Als ik klaar ben met mijn huidige projecten ga ik er weer mee aan de slag. Zin in! Jij succes met jou chanel jasje!

YOLANDA FASHION zei

ja van leon klaassen en ja op de originele manier. Echt veel handwerk. Vergeet maar alles wat je geleerd hebt, het is echt heel anders.

Jos zei

Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Dit wordt echt ambachtelijk werk zo te lezen!

YOLANDA FASHION zei

yes, we gaan de 80u wel halen :)