Yolanda Fashion Modevakschool

2 oktober 2012

LKP lessen

In het kader van de LKP (leerkansen profiellessen) zijn we op de Vuurvlinder in Den Haag bezig met het vak Design met restmateriaal.

Het doel van deze lessen is de talenten van de kinderen te laten ontwikkelen, maar ook om hun taalvaardigheid te verbeteren.
De Vuurvlinder is dan ook een brede school.

In eerste lessen leer ik de kinderen niet alleen nieuwe woorden, maar laat ik ze ook kennis maken met het vak/ woord Design. Wat houdt het in en hoe komt een Design tot stand.
 Dat is heel moeilijk voor ze omdat ze niet geleerd hebben om hun fantasie te gebruiken, maar ook gewoon omdat ze geen knutselervaring hebben/hadden of niet beschikten over enig materiaal.
Knippen is voor sommige kinderen al heel erg lastig. Alles heeft te maken met hun achtergrond, cultuur en/of het land waar ze vandaan komen of omdat ze gewoon te veel achter de computer zitten.

Daarnaast moeten deze 'extra' lessen ook gewoon leuk voor ze zijn...

Dus in het kader van leuke lessen, heb ik de kinderen een tekening laten maken van een dier, item wat ze leuk vinden. Het doel is dat deze tekening omgezet gaat worden in een stoffen exemplaar.

Veel vaardigheden komen hier aan bod, bedenken wat je gaat maken (gebruik je fantasie), teken het, en maak dan een ontwerp (patroon), keuze van stoffen die overeenkomen met je tekening en dan met naald/draad/plakken en knippen het in elkaar zetten.


De foto's spreken, denk ik, voor zich.
1. Yucca heeft een tekening omgezet in karton met piepschuim.
2. Een getekende uil wordt een knuffel exemplaar.
3. een getekende kubus, wordt een echt exemplaar
4. voor de getekende vis, beer geldt dat ook.

gr. Yolanda

Geen opmerkingen: